سی دی دریا
دهقانی فیروزآبادی در آیین امضای توافق نامه با وزارت صمت خبر داد

تغییر فرایند شناسایی و ارزش گذاری شرکت های دانش بنیان از سال آینده

تغییر فرایند شناسایی و ارزش گذاری شرکت های دانش بنیان از سال آینده

به گزارش سی دی دریا، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری از ایجاد تحول در روند شناسایی و ارزیابی شرکتهای دانش بنیان در سال آینده اطلاع داد.


به گزارش سی دی دریا به نقل از ایسنا، روح الله دهقانی فیروزآبادی در همایش «بنگاه؛ فناوری و رشد اقتصادی» و در نشست امضای توافق نامه با وزارت صنعت، معدن و تجارت که در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد، ضمن اشاره به برنامه های راهبردی و اولویت های این معاونت برای توسعه علم تا تحقق اقتصاد دانش بنیان، اظهار داشت: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، در ۵ حوزه کمک به اندیشه ورزی، توسعه علم و توسعه فناوری، توسعه اقتصاد دانش بنیان و در نهایت توسعه کارآفرینی را در دستور کار خود قرار داده است. جنس و ماهیت فعالیت معاونت علمی، از نوع ستادی بوده و بخش خصوصی، یکی از پایه های اصلی حمایتی است.
وی با بیان اینکه در مرحله ای هستیم که باید زمینه برای اتصال دانش به بازار و اقتصاد دانش بنیان فراهم گردد، اظهار نمود: به یک نقطه حساس و راهبردی رسیده ایم که می بایست برای عبور از آن، عزم جزم کرد و گامی جدی برداشت.
دهقانی فیروزآبادی ضمن اشاره به راهبردها و سیاست گذاری های جدید معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در جهت تکمیل زنجیره ارزش صنایع، ایجاد افزوده و اشتغال از فناوری، خاطرنشان کرد: در دوره جدید با اتخاذ یک سری سیاست گذاری های جدید، تلاش می نماییم تا زمینه برای تبدیل علم به اقتصاد دانش بنیان فراهم گردد. برای تولید علم، حمایت و توسعه از بنیاد علم ایران بعنوان مجموعه ای که نوک پیکان تولید علم به حساب می آید و می تواند الگوسازی کند، در دستور کار قرار گرفته است. در توسعه فناوری هم مراکز رشد، شتابدهنده ها و پارک های علم و فناوری، به طور عمده در سمت عرضه قرار داشته و عمده تمرکزشان در حوزه کارآفرینی بود، اما حالا بعنوان بسترهایی برای توسعه فناوری و اقتصاد، مورد توجه جدی قرار دارند.
ایجاد ستادهای تخصصی و موضوعی توسعه اقتصاد دانش بنیان
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری ضمن اشاره به شکل گیری ستادهای تخصصی اقتصاد دانش بنیان در حوزه های متعدد موضوعی و اولویت دار با هدف توسعه اقتصاد دانش بنیان در آن حوزه ها، اظهار نمود: در ساختار جدید معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان، دو دسته ستاد برای عملیات توسعه اقتصاد دانش بنیان فعالیت خواهند داشت که دسته اول در این ساختار، ستادهایی با هدف و مأموریت توسعه فناوری های راهبردی هستند و این نوع ستادها، توسعه فناوری هایی همچون شناختی، هوش مصنوعی، رباتیک و فناوری هایی از این دست را دنبال خواهند کرد.
وی ضمن اشاره به شکل گیری ستادهای توسعه فناوری موضوعی اضافه کرد: یک سری فناوری هم برای توسعه اقتصاد دانش بنیان تعریف شده اند. به صورت مثال ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان کشاورزی، معدن و سایر حوزه های اولویت دار، بر مبنای تکنولوژی روز و منطبق با نیاز کشور، از ستادهایی هستند که شکل می گیرند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری، اضافه کرد: در ستادهای توسعه فناوری، عمده همکاری ها با وزارت علوم بوده و همکاری ها در ستادهای توسعه اقتصاد دانش بنیان با محوریت صنعت و در همکاری با وزارت صنعت، معدن و تجارت و سایر وزارت خانه ها شکل می گیرد.
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه رفع موانع اولویت دار و راهبردی کشور، محوریت فعالیت این ستادها است، تصریح کرد: در برنامه پیش روی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، تلاش می نماییم تا نقش آفرینی و تعامل با وزارت صمت برای توسعه اقتصاد دانش بنیان و عبور از موانع، پررنگ و عملیاتی شود.
او همینطور از تشکیل کنسرسیوم های بزرگ با کمک صنعت، نهادهای مالی و وزارت خانه ها در حوزه های کلان و راهبردی اطلاع داد و افزود: این کنسرسیوم ها علاوه بر اینکه خروجی خوبی خواهند داشت، همچون یک مرکز تولید قراردادی، لابراتوار ملی و مراکز بزرگ تولید، پیمودن گامهای بزرگ و تعریف پروژه های کلان را به شرکت ها خواهند آموخت.
معیارهای نوآورانه در ارزیابی شرکتهای دانش بنیان
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری ضمن اشاره به اینکه در سال آینده مفاهیم و معیارهای ارزیابی تحول خواهد یافت، اظهار نمود: در فرایند ارزیابی جدید، ارزیابی دانش بنیانی بر اساس نوع یک، نوع دو و نوع سه نخواهد بود و اساساً ارزیابی بر اساس خروجی و میزان ارزش افزوده ایجادشده صورت می گیرد. بر این اساس، شرکتهای دانش بنیان نوپا، فناور و نوآور تقسیم خواهند شد. شرکتهای دانش بنیان نوپا در تعامل با دانشگاه ها شکل می گیرند و ارزیابی این نوع از شرکت ها به مجموعه هایی در وزارت علوم و پارک های علم و فناوری واگذار می شود. شرکتهای نوپا شرکتهای با سابقه و توانمندی هستند که فناوری تولید می کنند و ضمن ایجاد اشتغال، از فناوری ارزش افزوده خلق خواهند کرد.
وی ضمن اشاره به نقش شرکتهای دانش بنیان های نوآور در رساندن فناوری به صنعت، اظهار داشت: نوآوری نقطه اعتلای شرکت ها است و شرکتهای نوآور، همان نقطه پیوند میان دانش، فناوری با صنعت هستند. تعامل صنعت با شرکتهای دانش بنیان فناور که اشتغال، محصول و فناوری تولید می کنند، دانش بنیان نوآور شناخته می شوند. ملاک ارزیابی دانش بنیان های فناور، همکاری با دانشگاه ها و ملاک ارزیابی دانش بنیان های نوآور، تقاضای صنعت خواهد بود.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری افزود: در چارچوب این زنجیره ارزش، دانشگاه ها نقش تولید علم و دانش را ایفا می کنند و دانش بنیان ها مشتری این دانش و تولیدکننده فناوری خواهند بود. صنعت مشتری این فناوری تولیدشده توسط شرکتهای دانش بنیان فناور است. ملاک و سنجه ارزیابی یک شرکت دانش بنیان، برون داد و نقش آفرینی در حل مسائل راهبردی خواهد بود و امیدواریم در چارچوب این توافق نامه همکاری، ارتباط میان فناوری شرکتهای دانش بنیان و بازار محقق شود.
توسعه محصولات راهبردی در چارچوب کنسرسیوم های دانش بنیان
به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، در این مراسم، توافق نامه همکاری به ارزش ۴۰هزار میلیاردریال، توسط معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری و وزیر صنعت، معدن و تجارت، با محوریت تجاری سازی و توسعه فناوری های گلوگاهی و راهبردی به امضا رسید.
این حمایت ۴۰هزار میلیاردی در شکل ها و قالب های متعدد همچون اعتبارهای مالیاتی، ضمانت نامه ها و تسهیلات و... برای تولید محصولات اولویت دار و گلوگاهی تخصیص خواهد یافت.




منبع:

1401/12/21
10:33:03
0.0 / 5
407
تگهای خبر: فناوری , مشتری , هوش مصنوعی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
سی دس دریا