سی دی دریا
جدیدترین رخدادهای فضایی در قالب تصاویر

از فضانوردان لگویی تا شاون گوسفند در فضا

از فضانوردان لگویی تا شاون گوسفند در فضا

سی دی دریا: در ایام اخیر، رخدادهای جالب بسیاری در فضا رخ دادند که هر کدام از آنها تصاویر شگفت انگیزی را به جا گذاشته اند.


به گزارش سی دی دریا به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، فضا می تواند مکانی اعجاب انگیز باشد و تصاویری برای اثبات آن وجود دارند. اگر دوست دارید بدانید که به تازگی در تاریخ فضا چه اتفاقی افتاده است، این آلبوم تصاویر را از دست ندهید.

فضانوردان سعودی درحال کار کردن در «ایستگاه فضایی بین المللی»


۳۰ مه ۲۰۲۳. «ریحانه برناوی»(Rayanah Barnawi) و همکارش «علی القرنی»(Ali Al-Qarni) فضانوردان مأموریت «آکسیوم-۲»(Ax-۲)، روی آزمایش های علوم زیستی در «ایستگاه فضایی بین المللی»(ISS) کار می کنند.

سرگرمی در گرانش صفر


۲۹ مه ۲۰۲۳. پرواز کردن در فضا بطور قطع یک کار جدی است اما این بدان معنا نیست که زمانی برای تفریح کردن وجود ندارد. در این عکس، ریحانه برناوی دیده می شود که بعد از انجام دادن آزمایش های علمی در ایستگاه فضایی بین المللی استراحت می کند. برناوی نخستین زن فضانورد از عربستان سعودی است که بعنوان یکی از دو متخصص مأموریت از جانب این کشور در مأموریت آکسیوم-۲ حضور یافت.

تکمیل استقرار تجهیزات توسط کاوشگر قمرهای یخی مشتری


۲۶ مه ۲۰۲۳. مأموریت «کاوشگر قمرهای یخی مشتری»(JUICE) متعلق به «آژانس فضایی اروپا»(ESA)، استقرار تجهیزات خویش را شش هفته بعد از پرتاب به پایان رساند. این فضاپیما آنتن های دستگاه «بررسی امواج رادیویی و پلاسما»(RPWI) خویش را گشود و مرحله اولیه چالش برانگیز مأموریت خویش را تکمیل کرد.

آخرین گام برای آغاز گردشگری فضایی


۲۵ مه ۲۰۲۳. شرکت «ویرجین گلکتیک»(Virgin Galactic) یک پرواز آزمایشی را با موفقیت به پایان رساند که راه را برای آغاز عملیات گردشگری فضایی تجاری این شرکت هموار می کند. این شرکت متعلق به «ریچارد برانسون»(Richard Branson) میلیاردر انگلیسی، آخرین پرواز آزمایشی خویش را قبل از آغاز سفرهای کوتاه به فضا انجام داد.
هواپیمای فضایی «وی اس اس یونیتی»(VSS Unity) حامل هواگرد «وی ام اس اوه»(VMS Eve) ویرجین گلکتیک همراه با خدمه ای متشکل از چهار کارمند این شرکت، روز ۲۵ مه حدود ساعت ۱۱: ۱۵ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی، از فرودگاه «اسپیس پورت آمریکا»(Spaceport America) در نیومکزیکو به پرواز درآمد.

پرواز فضانوردان ساخته شده از لگو به لبه فضا


۲۴ مه ۲۰۲۳. ۱۰۰۰ فضانورد ساخته شده از لگو آخر هفته گذشته با یک بالن استراتوسفری به لبه فضا سفر کردند و روی یک سکوی فرود ویژه به زمین بازگشتند. فضانوردهای معروف به «لگونات»(Legonaut) از فرودگاه کوچکی در اسلواکی برخاستند و در یک وسیله نقلیه فضایی مانند شاتل فضایی بدون سقف که با روش چاپ سه بعدی از مواد کامپوزیت کربنی محکم اما سبک وزن ساخته شده بود، روی زمین فرود آمدند.
لگونات های کوچک در دسته های حدود ۳۳۰ نفره در هر پرتاب، با سه بالون استراتوسفری مجزا به پرواز درآمدند. بالون ها لگونات ها را به ارتفاع ۳۴ کیلومتری زمین بردند. سپس، سکوهای فرود با چتر نجات به زمین بازگشتند.

عکس هابل از یک سیاه چاله نادر


۲۳ مه ۲۰۲۳. «تلسکوپ فضایی هابل»(HST) احیانا یک سیاه چاله ​​نادر با اندازه متوسط را پیدا کرده است اما دانشمندان هنوز در مورد آن مطمئن نیستند. این سیاه چاله امکان دارد در قلب یک خوشه کروی در کهکشان راه شیری در فاصله ۶۰۰۰ سال نوری از زمین قرار داشته باشد.
بیشتر سیاه چاله های شناخته شده یا بسیار کوچک یا بسیار بزرگ هستند. سیاه چاله های بسیار کوچک که «سیاه چاله های ستاره ای» نامیده می شوند، فقط چند برابر خورشید ما جرم دارند اما سیاه چاله های بسیار بزرگ معروف به «سیاه چاله های کلان جرم» که در مرکز بیشتر کهکشان ها قرار گرفته اند، دارای جرمی معادل میلیونها یا میلیاردها جرم خورشیدی هستند.
دانشمندان تاکنون سیاه چاله های متوسط زیادی را ندیده اند. این گروه از سیاه چاله ها احیانا نشان دهنده گام طبیعی تکامل آنها در تبدیل شدن از نوع ستاره ای به نوع کلان جرم هستند.

«شاون گوسفند» به سمت ماه


۲۲ مه ۲۰۲۳. عکسی که در اتاق ارزیابی مأموریت مرکز فنی آژانس فضایی اروپا در نوردویک هلند گرفته شده است، بازدیدکننده بسیار برجسته ای به نام «شاون گوسفند»(Shaun the Sheep) را نشان داده است.
این عکس در ارتباط با بررسی کپسول «اوریون»(Orion) در روز پنجشنبه ۱۹ مه بود. شاون گوسفند و کپسول اوریون، پیوند ویژه ای با یکدیگر دارند چونکه این اوریون بود که شاون را بعنوان بخشی از مأموریت «آرتمیس I»(Artemis I) به فضا برد.

ملاقات دو موشک


۱۹ مه ۲۰۲۳. این عکس لحظه ای را نشان داده است که یک موشک «فالکون ۹»(Falcon ۹) شرکت «اسپیس ایکس»(SpaceX) از ایستگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال در فلوریدا پرتاب شد و آسمان بامداد را روشن کرد.
موشک با محموله ای شامل ۲۲ ماهواره «استارلینک»(Starlink) به مدار زمین پرتاب شد و مرحله نخست آن با فاصله زمانی هشت دقیقه و نیم بین بلند شدن و فرود آمدن به زمین بازگشت.

کهکشان مارپیچی درحال دود کردن


۱۸ مه ۲۰۲۳. عکسی که با تلسکوپ چهار متری «ویکتور ام بلانکو»(Víctor M. Blanco) در «رصدخانه میان آمریکایی سرو تولولو»(CTIO) در شیلی گرفته شده است، یک کهکشان مارپیچی را نشان داده است که در بین تاریکی می درخشد و به نظر می آید که درحال دود کردن است. «ان جی سی ۱۸۰۸»(NGC ۱۸۰۸) که در این عکس با «دوربین انرژی تاریک»(Dark Energy Camera) نشان داده شده است، یک کهکشان مارپیچی میله ای است که در صورت فلکی «کبوتر»(Columba) قرار دارد.
مقامات لابراتوار «NOIRLab» آمریکا در اطلاعیه ای نوشتند: تصور می شود که هسته ان جی سی ۱۸۰۸ یک سیاه چاله کلان جرم را در خود جای داده است که با تجمع مواد و روشنایی بالاتر از اندازه معمول مشخص می شود. مرکز درحال دود کردن بوسیله ی یک حلقه آبی کم رنگ پر از خوشه های ستاره ای و بقایای ابرنواختر احاطه شده است.

چراغ های درخشان بغداد


۱۷ مه ۲۰۲۳. «سلطان النیادی»(Sultan Al Neyadi) فضانورد امارات متحده عربی حاضر در ایستگاه فضایی بین المللی، عکسی را از پایتخت عراق در توییتر منتشر نمود.
النیادی در توضیح این توئیت نوشت: اینجا شهر زیبا و تاریخی بغداد، سنگ بنای عصر طلایی دانش است. دانشمندان این شهر بزرگ، شعله های اکتشاف را برافروختند و مسیر علم مدرن را تعیین کردند. میراث آنها به ما یادآوری می کند که دست یافتن به ستاره ها را ادامه بدهیم.

قارچ های کهکشانی


۱۶ مه ۲۰۲۳. ساختارهای موجود در این عکس، قارچ های کهکشانی نیستند. آنها در واقع تلسکوپ های شکار امواج گرانشی هستند. «رصدخانه جنوبی اروپا»(ESO) مجموعه جدیدی از سه تلسکوپ به نام «بلکجم»(BlackGEM) را فعال کرد. این سه تلسکوپ که در «رصدخانه لاسیا»(La Silla Observatory) در شیلی قرار دارند، به جستجوی امواج گرانشی خواهند پرداخت.

ستون آتشفشانی


۱۲ مه ۲۰۲۳: این عکس آتشفشانی در ارتباط با سال ۲۰۲۱ که توسط آژانس فضایی اروپا انتشار یافت، نمونه ای از اینست که در صورت وقوع بلایای طبیعی چگونه رصد زمین می تواند مردم را ایمن نگه دارد.
در این عکس، یک ستون آتشفشانی دیده می شود که از جزیره نیشینوشیما در ژاپن فوران می کند. این عکس توسط ماهواره قوی «سنتینل-۲»(Sentinel-۲) گرفته شده است که بخشی از «برنامه کوپرنیک»(Copernicus Programme) به حساب می آید.

مهمان جدید ایستگاه فضایی چین


۱۰ مه ۲۰۲۳. یک موشک «لانگ مارچ ۷»(Long March ۷) با فضاپیمای رباتیک «تیانژو ۶»(Tianzhou ۶) ساعت ۹: ۲۲ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی از «مرکز پرتاب ماهواره ون چانگ» پرتاب شد.
تیانژو ۶ به مقصد ایستگاه فضایی «تیانگونگ»(Tiangong) پرتاب شد که چین در سال ۲۰۲۲ مونتاژ آنرا در مدار پایین زمین به پایان رساند. «آکادمی فناوری پرتابگرهای چین»(CALT) اعلام نمود که پرتاب با موفقیت فضاپیما را به مدار از پیش تعیین شده فرستاده است.

پرتاب قوی مواد سازنده ستاره ها


۱۰ مه ۲۰۲۳. یک مهد ستاره ای، فواره بزرگی از مواد را به فضا پرتاب کرد. این جرم که با نام «۲۴۴-۴۴۰» شناخته می شود، در «سحابی شکارچی»(Orion Nebula) واقع شده است و حدودا ۱۳۵۰ سال نوری از زمین فاصله دارد.

عکس هابل از قلب یک هیولای کهکشانی


هشتم مه ۲۰۲۳. تلسکوپ فضایی هابل، عکس مجموعه خیره کننده ای از کهکشان ها را از فاصله دور ثبت نمود که بعنوان خوشه کهکشانی شناخته می شوند. این خوشه «eMACS J۱۸۲۳.۱+۷۸۲۲» نام دارد و در فاصله حدود ۹ میلیارد سال نوری از زمین در صورت فلکی «اژدها»(Draco) قرار گرفته است.

درخشش قمر مریخ در دل تاریکی


پنجم مه ۲۰۲۳. یک فضاپیما در نزدیکی قمر «دیموس»(Deimos) مریخ، نمای فروسرخ جدیدی را از این قمر کوچک طبیعی ثبت نمود. مأموریت «هوپ مارس»(Hope Mars) امارات متحده عربی، از «طیف سنج فروسرخ مریخ امارات»(EMIRS) برای اسکن کردن سطح دیموس بهره برد.

عکس تمام رنگی ماهواره هواشناسی اروپا از زمین


چهارم مه ۲۰۲۳. یک عکس جدید و زیبا از زمین با ماهواره هواشناسی اروپا به ثبت رسید. این عکس که توسط یکی از ماهواره های هواشناسی نسل جدید اروپا معروف به «MTG-I۱» گرفته شده است، قاره های اروپا و آفریقا را با وضوح خیره کننده و رنگ واقعی نشان داده است.

دوربین های ایستگاه فضایی بین المللی درحال عکس گرفتن از چشم صحرا


سوم مه ۲۰۲۳. دوربین های ایستگاه فضایی بین المللی در ۲۶ آوریل ۲۰۲۳ از «سازه ریشات»(Richat Structure) معروف به «چشم صحرا»(Eye of the Sahara) عکس گرفتند.
سازه ریشات، یک خصوصیت زمین شناسی در موریتانی است که از حلقه های متحدالمرکز سنگ های رسوبی به جا مانده از یک گنبد آتشفشانی تشکیل شده است. این سازه در طول تاریخ زمین شکل گرفته و فرسایش یافته و لایه های حلقه مانندی از سنگ را که در عکس دیده می شوند، نمایان می کند.

عروس دریایی کهکشانی در بین ستارگان


دوم مه ۲۰۲۳. کهکشان خیره کننده «JO۱۷۵» که به یک عروس دریایی شباهت دارد، در این عکس تلسکوپ فضایی هابل که در روز اول مه ۲۰۲۳ به ثبت رسید، مملو از ستارگان دیده می شود. این صحنه پر از ستاره در فاصله بیشتر از ۶۵۰ میلیون سال نوری از زمین در صورت فلکی «تلسکوپ»(Telescopium) قرار دارد.

اوج گرفتن موشک «فالکون هوی» در آسمان


اول مه ۲۰۲۳. شرکت اسپیس ایکس موشک قوی «فالکون هوی»(Falcon Heavy) خویش را برای ششمین بار به همراه سه ماهواره به فضا فرستاد. فالکون هوی در ساعت ۸: ۲۶ پس از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی، از مرکز فضایی کندی ناسا در فلوریدا پرتاب شد. این پرتاب بعد از چندین تاخیر به علت وضعیت آب و هوا انجام گرفت.
اسپیس ایکس در یک توییت نوشت که این مأموریت، سه ماهواره را مطابق برنامه حدود ۴.۵ ساعت بعد از پرتاب شدن مستقر کرد.



1402/03/12
13:53:49
0.0 / 5
400
تگهای خبر: تجهیزات , دستگاه , سازنده , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
سی دس دریا