سی دی دریا
با استفاده از ماهواره خیام؛

افق روشن پایش اراضی کشور با کمک هوش مصنوعی

افق روشن پایش اراضی کشور با کمک هوش مصنوعی

سی دی دریا: سی دی دریا: اولین جلسه کمیته فنی پایش اراضی کشور با محوریت چگونگی استفاده از تصاویر ماهواره خیام و نحوه استقرار هسته پردازشگر تصاویر با بهره گیری از فناوری هوش مصنوعی اجرا شد.



به گزارش سی دی دریا به نقل از سازمان فناوری اطلاعات ایران، در اولین جلسه کمیته فنی «پایش اراضی کشور» که برمبنای تکالیف مندرج در منشور سامانه زمین برگزار شد، موضوعات مهمی مورد تحلیل و ارزیابی قرار گرفت. در جلسه سامانه پایش اراضی کشور که یکی از زیرسامانه های «پنجره واحد مدیریت زمین» است، احسان کشتکاری، عضو هیأت عامل سازمان فناوری اطلاعات ایران، مازیار مباشری، مدیر کل دفتر تدوین ضوابط فنی و مقررات دولت الکترونیکی از سازمان فناوری اطلاعات ایران و هم چنین نمایندگانی از دبیرخانه ستاد هماهنگی و مبارزه با مفاسد اقتصادی، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، وزارت خانه های جهاد کشاورزی، کشور، نیرو و نیز سازمان های فضایی ایران، نقشه برداری کشور، جغرافیایی نیروهای مسلح، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و برخی فعالان بخش خصوصی دانش بنیان در عرصه تامین تصاویر ماهواره ای حضور داشتند.
در ابتدای این جلسه، گزارشی از آخرین وضعیت تصاویر ارسالی توسط ماهواره خیام ارائه شد. این گزارش برمبنای ارائه اقدامات انجام شده در جهت تفاهمنامه منعقد شده میان سازمان فناوری اطلاعات ایران و سازمان فضایی کشور بمنظور تامین تصاویر ماهواره ای برای استفاده در پنجره واحد مدیریت زمین با هدف مقابله با زمین خواری بوسیله پایش و صیانت از اراضی کشور صورت پذیرفت. بدین منظور نماینده سازمان فضایی ایران با ارائه آماری در سه حوزه: مساحت گرفتن شده از مناطق درخواستی، مساحت برداشت نواری و مساحت مجموع اعلام کرد، این ماهواره آمادگی کافی جهت ارسال تصاویر ماهواره ای خیام به سازمان فناوری اطلاعات ایران را دارد و طی چند ماه آینده، تصویربرداری از اراضی کل کشور باکیفیت بالا را به انتها می رساند.
پس از ارائه گزارش سازمان فضایی ایران، مسئولین حاضر در جلسه بنا به عواملی نظیر: گذشت زمان قابل توجه از آغاز به کار ماهواره خیام، انعقاد تفاهمنامه بین دو سازمان مذکور و حساسیت مسأله پیشگیری از تخریب اراضی حساس کشور با استفاده از تکنولوژی روز، خواهان تسریع در بهره برداری از تصاویر ماهواره خیام در سامانه پنجره واحد مدیریت زمین شدند. در این نشست با عنایت به تدوین و نهایی سازی شیوه نامه نحوه تبادل اطلاعات میان دو سازمان، آمادگی تمامی زیرساخت های لازم جهت استفاده از تصاویر خیام اشاره یاد شده قرار گرفت و عنوان شد باید در آینده نزدیکی شاهد دریافت نخستین مجموعه تصاویر «نقاط دارای اولویت» بر حسب نیازمندی های دستگاههای ذینفع باشیم و کاربردی سازی ماهواره خیام در سامانه زمین به همراه رفع مشکلات مردم صورت پذیرد.
در ادامه مازیار مباشری، مدیر کل دفتر تدوین ضوابط فنی و مقررات دولت الکترونیکی نیز با نشانه رفتن این مهم که تامین، پردازش و توزیع تصاویر، سه مؤلفه اصلی در مدیریت پایش اراضی کشور است، اظهار داشت: سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در ایجاد هسته پردازشگر تصاویر از روش های مبتنی بر هوش مصنوعی، تامین خدمات پردازشی و ذخیره سازی از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان بهره می برد. از این روی می توان گفت، ترسیم افق روشن پایش اراضی کشور با کمک هوش مصنوعی و نیز همکاری شرکتهای دانش بنیان امکان پذیر است. سپس در مرحله توزیع تصاویر، گزارش آماده شده از هسته پردازشگر به پلت فرم زمین ارسال و موارد مشکوک به دستگاههای متولی صیانت از اراضی بوسیله همین پلت فرم اعلام می شود. بعد از تأیید تخلف توسط یگان حفاظت دستگاههای مذکور و ارجاع به ادارات حقوقی دستگاههای متولی صیانت از اراضی، تشکیل پرونده و رسیدگی به پرونده در محاکم قضائی در دستور کار قرار می گیرد.
مباشری در ادامه ابراز امیدواری کرد که با تعامل مثبت و سازنده ای که با مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه درحال شکل گیری است، در صورت رفع تعدادی از موانع و با اتصال سامانه پنجره واحد مدیریت زمین به سامانه ثنای قوه قضائیه، امکان تشکیل پرونده های قضائی تخلفات حوزه اراضی بوسیله پنجره واحد مدیریت زمین تسهیل شود. این امر در صورت تحقق، کاهش زمان تعیین تکلیف پرونده ها، شفافیت و رهگیری تخلفات مکتشف را در بر خواهد داشت.
وی در آخر اظهار داشت: پیشنهاد می دهم، سامانه ۱۶۴۹ به عنوان بستری جامع برای جلب مشارکت عمومی در عرصه پایش اراضی کشور مورد استفاده قرار گیرد و بمنظور پشتیبانی از گزارشگری ناکارآمدی های حوزه اراضی توسط مردم، تمامی کانال های تعاملی دستگاههای متولی صیانت از اراضی در سامانه ۱۶۴۹ تجمیع شوند و نهادهای ذینفع امکان تشویق های مادی و معنوی از ارائه این گزارشات را فراهم نمایند.


منبع:

1402/06/27
09:58:55
0.0 / 5
366
تگهای خبر: خدمات , دستگاه , سازنده , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
سی دس دریا