سی دی دریا

در هفتاد و هفتمین نشست معاونان دانشجویی دانشگاه ها چه گذشت؟

در هفتاد و هفتمین نشست معاونان دانشجویی دانشگاه ها چه گذشت؟

سی دی دریا: هفتاد و هفتمین نشست معاونان دانشجویی دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی کشور که هر ساله پیش از شروع ترم های تحصیلی با هدف روان سازی ارائه خدمات کیفی به جامعه دانشجویی برگزار می شود، این دفعه به هفت موضوع دغدغه مند در حوزه مهاجرت نخبگان، جذب دانشجویان خارجی، ساخت خوابگاه، وام و تغذیه دانشجویان و ظرفیت دانشگاه میزبان برای رفع مشکلات استان سیستان و بلوچستان پرداخته شد.


به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، نشست سراسری معاونان دانشجویی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور سالی ۲ بار در ماه های شهریور و بهمن ماه به میزبانی دانشگاه های مختلف کشور برگزار می گردد و این دومین نشست از سلسله نشست های سازمان امور دانشجویان در دولت چهاردهم است.
در این دوره از نشست که از روز گذشته با حضور سعید حبیبا رئیس سازمان امور دانشجویان و برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دانشگاه سیستان و بلوچستان شروع به کار کرد، معاونان بالاتر از ۱۰۰ دانشگاه و مرکز آموزش عالی فعال در کشور زیرنظر این وزارتخانه حضور دارند.
استانی که مسعود پزشکیان به عنوان رییس جمهور برای دومین مرتبه در ماه های آذر و دی ماه امسال و در تکمیل سفر استانی به این خطه، به دیار نخل و آفتاب سفر کرد و در تعبیری کلیدی اظهار داشت که این استان باید از هر نظر بهترین باشد و از روز گذشته دهم دی ماه هم این استان برای اولین بار میزبان دانشگاهیان شد.
یکی از موضوعات مهمی که در شروع این اجلاس توسط دانشگاه میزبان عنوان شد، فعال بودن پنج دانشگاه در سیستان و بلوچستان است که امروز بصورت مستقل مشغول ارائه خدمات به دانشجویان هستند و از سویی بگفته غلامرضا رضایی رییس دانشگاه، شاخص آموزش عالی در این استان هم رشد شایان توجهی داشته و هم وجود این پنج دانشگاه در این استان محروم هم بسیار باارزش است.
اما او از انتظارش در قامت ریاست رییس دانشگاه سیستان و بلوچستان اظهار داشت: «پایین آوردن ضریب بومی گزینی در این استان برای حضور بیشتر دانشجویان در دانشگاه های بزرگ کشور.»

دغدغه مهاجرت نخبگان و ساخت خوابگاه در نشست ۷۶

رئیس سازمان امور دانشجویان از سخنرانان اصلی این جلسه، دست بر یکی از برنامه های اولویت دار آموزش عالی کشور گذاشت که ایجاد افزایش شور و نشاط دانشجویی و امیدآفرینی با هدف خروج نخبگان از کشور بود که اینروزها مهاجرت نخبگان به چالش جدی تبدیل گشته است.
استفاده از ظرفیتهای خیرین در حوزه توسعه و ساخت خوابگاه ها و لابراتوار های دانشجویی و توافق با ستاد فرمان اجرائی امام (ره) و بنیاد مستضعفان برای ساخت پنج هزار واحد خوابگاه متاهلین و تدوین بخشنامه ارائه کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان مستعد و ممتاز از سال آینده، نکاتی بود که سعید حبیبا به آنها پرداخت.

صندوق رفاه در انتظار اختصاص اعتبار برای پرداخت وام دانشجویان

رئیس صندوق رفاه دانشجویان هم که کارش برقراری آرامش و آسایش دانشجویان از نظر مالی است، از پرداخت بالاتر از ۱۶ هزار میلیاردریال وام در سال ۱۴۰۳ به دانشجویان توسط وزارت عتف گفت و این را هم بیان کرد که به سبب اختصاص نیافتن قسمتی از بودجه صندوق رفاه دانشجویان از طرف سازمان برنامه و بودجه و همین طور ستاد ملی جمعیت، این صندوق هنوز نتوانست همه وام های دانشجویان را بپردازد.
البته اکبر گنجی این خبر را هم داد که با اختصاص اعتبار لازم این وام ها نیز در سریعترین زمان به دانشجویان پرداخت خواهد شد و سازمان برنامه و بودجه و همین طور ستاد ملی جمعیت قول داده اند تا به زودی این اعتبار اختصاص یابد.

ورود سازمان امور دانشجویان به رفع چالش تغدیه دانشجویان
معاون پشتیبانی و مدیریت منابع سازمان امور دانشجویان هم در این جلسه به اقدامات حیطه فعالیت خود اشاره نمود و اظهار داشت: سازمان امور دانشجویان بر حسب برنامه، حدود ۳۸ درصد پرداختی های خودرا به اعطای بورس تحصیلی به دانشجویان ایرانی، ۱۱ درصد به لطمه های اجتماعی دانشجویان، ۳۳ درصد به بخش پشتیبانی از جذب دانشجویان خارجی، پنج درصد به سیاست گذاری، راهبری و توسعه ورزش قهرمانی، ۶ درصد به سیاستگذاری، راهبری، توسعه و فرهنگ سازی ورزش همگانی و هفت درصد به اعطای بورس تحصیلی به دانشجویان خارجی مختص کرده است.
رحمت اله اللهیاری به جذب ۳۲۰ هزار دانشجوی بین المللی برمبنای برنامه هفتم توسعه اشاره می کند و تصویب بخشنامه تسهیل جذب دانشجویان بین المللی در هیأت وزیران، تسهیل و تشویق تاسیس موسسات جذب دانشجوی بین المللی، افزایش هدفمند تعداد دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی دارای مجوز جذب، هوشمندسازی پروسه جذب با بوجودآوردن سامانه جامع دانشجویان بین الملل، افزایش هوشمند رایزنان علمی، احیای کارهای فرهنگی و اجتماعی دانشجویان بین الملل، ایجاد ردیف بودجه دانشجویان بین المللی برای اولین بار، برگزاری نمایشگاه جاذبه های تحصیل را همچون اقدامات مهم در امتداد جذب دانشجوی بین الملل مطرح کرد.
وی یکی از اساسی ترین مشکلات دانشگاه ها را مشکل تغدیه از جهت اعتباری، تنوع غذایی و غیره برشمرد. سازمان دانشجویان در سیاستگذاری در موضوع تغذیه و ایجاد رستوران های مکمل برای بحث کیفیت، تنوع غذایی، سهولت دسترسی، هزینه های انجام شده و هزینه و فایده کردن برای دانشجویان خصوصاً دانشجویان کم بضاعت بصورت جدی ورود کرده و با انتخاب ۱۲ دانشگاه در تهران و سراسر کشور درحال سیاست گذاری و برنامه ریزی عملیاتی است.
همچنین در امتداد تامین حکمرانی مطلوب اطلاعات دانشجویان و دانش آموختگان بین المللی در داخل کشور از شروع دولت چهاردهم تا حالا ۲ هزار و ۴۳۶ کد صحت الکترونیکی ۲۰ رقمی برخط برای دانش آموختگان بین المللی و بالاتر از ۳۵۰ هزار کد صحت الکترونیکی ۲۰ رقمی برخط برای مدارک تحصیلی (تاییدیه تحصیلی، گواهی موقت، دانشنامه و ارزشنامه) در ارکان آموزشی و پژوهشی کشور نیز در این دوره زمانی صادر گردیده است.
ورود مجلس برای اختصاص ۳۰۰ میلیارد تومانی وام دانشجویان و مجوز استخدام سه هزار مشاور

رییس کمیسیون آموزش عالی مجلس شورای اسلامی هم به گردش مالی خوب ۱۱ هزار شرکت دانش بنیان در کشور اشاره نمود و اظهار داشت که به معاونت دانشجویی دانشگاه ها باید توجه ویژه شود و در این جهت اقدامات لازم در حال انجام می باشد.

علیرضا منادی که سابقه چهار دوره نمایندگی مجلس را در کارنامه کاری خود داشته و الان ریاست کمیسیون آموزش عالی مجلس دوازدهم را بر عهده دارد، با صراحت اظهار کرد: مجوز استخدام بین ۲ تا سه هزار مشاور را برای دانشگاه ها خواهیم گرفت و همین طور ۳۰۰ میلیارد تومان برای حل مشکلات وام صندوق رفاه دانشجویی اختصاص داده خواهد شد.

رییس کمیسیون آموزش عالی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: بر این بارو هستیم که معاونان دانشجویی در حقیقت در خط مقدم حوزه آموزش عالی کشور هستند.
استفاده از ظرفیت دانشگاهها در رفع مشکلات سیستان و بلوچستان
نوبت به نماینده نماینده مردم زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون رسید که معتقد می باشد باید از ظرفیت دانشگاه ها برای رفع مشکلات سیستان و بلوچستان استفاده گردد و این گلایه را داشت که دانشگاه ها در ۲۰ سال قبل همیشه به سوی ادارات دست همکاری دراز کرده اند اما هیچ توجهی به آنها نشده و لطمه آنرا مردم دیده اند.
فداحسین مالکی که سابقه ۲ دوره نمایندگی مجلس و سفیر ایران در افغانستان را دارد، این را هم اظهار داشت که قسمتی از ناعدالتی ها در دانشگاه ها، برای جبران قسمتی از عقب افتادگی ها در سیستان و بلوچستان برطرف شده است اما باید به دانشجویان این منطقه توجه ویژه شود، چنان که انتصاب استاندار بومی، انجام دو سفر هیأت دولت به سیستان و بلوچستان و حتی برگزاری این سمینار در این استان، نشان دهنده قدمهای عملی دولت چهاردهم برای توسعه و آبادانی این منطقه است.
چگونگی جذب دانشجویان خارجی
معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان هم از رسالت بزرگ مرجعیت علمی در آموزش عالی اظهار داشت که دانشگاه های بزرگ و دانشگاه های اصلی و دولتی باید سکان جذب و میزبانی از دانشجویان خارجی را به عهده گیرند. دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی باید به موضوع بازاریابی دانشجوی خارجی به مفهوم علمی و تخصصی آن توجه ویژه داشته باشند.
عباس قنبری از چشم انداز ۱۴۰ میلیارد دلاری صنعت آموزش برخط تا سال ۲۰۳۰ اظهار داشت که راه اندازی دوره های آموزشی برخط در مقاطع تحصیلی مختلف و رشته های مختلف یکی دیگر از سیاستها برای ورود به موج جدید بین المللی سازی است و دانشگاهای ما نیز باتوجه به قدمت و سابقه ای که دراین خصوص دارند، باید هر چه سریعتر به این زمینه نیز ورود یابد.


1403/11/12
12:10:53
0.0 / 5
28
تگهای خبر: آموزش , خدمات , كیفیت , هوشمند
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
سی دس دریا