سی دی دریا

همایش ملی هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی ۲۸ بهمن برگزار می گردد

همایش ملی هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی ۲۸ بهمن برگزار می گردد

به گزارش سی دی دریا، در همایش ملی هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی که ۲۸ بهمن ماه برگزار می شود، به مسایل و اولویت هایی همچون ناترازی انرژی، موضوعات زیست محیطی، الزامات حاکمیتی و تنظیم گری هوش مصنوعی پرداخته می شود.



به گزارش سی دی دریا به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، مهدی محمدی، رئیس شورای سیاستگذاری همایش ملی هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی طی سخنانی به اهمیت هوشمندسازی صنایع پرداخت و اظهار داشت: تابحال بشریت چهار انقلاب صنعتی را پشت سر گذاشته است و امروز ما در نیمه انقلاب صنعتی چهارم به سر می بریم و آن چه این انقلاب را از اسلاف خود متمایز می کند، دوره زمانی کوتاه آن است و از مهم ترین اقدامات در این فرصت اندک، فعال کردن نیاز بخش صنعت در این حوزه می باشد.
وی افزود: استفاده از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان فعال در حوزه هوش مصنوعی نیازمند تقاضا است و اگر بتوانیم این انگیزه را در صنایع بزرگ همچون گاز، نفت و... به ظرفیتهای دانش بنیان گره بزنیم و حمایت نهادهای دولتی همچون معاونت علمی و صندوق نوآوری و شکوفایی را هم بعنوان ضلع سوم، اضافه نماییم، جهش مهمی رقم خواهد خورد.
محمدی تصریح کرد: رونمایی از کنسرسیوم هوشمندسازی صنعتی ایران از مهم ترین برنامه هایی است که در این همایش خواهیم داشت.

اعتبار مالیاتی فرصتی برای پیوند شرکتهای بزرگ به شرکتهای دانش بنیان

ابوالفضل باقری، مشاور معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی و دبیر شبکه ملی مدیران پژوهش و توسعه و نوآوری کشور هم به بحث زیرساخت های قانونی حضور شرکتهای بزرگ در زیست بوم علم و فناوری متمرکز شد و اظهار داشت: حضور شرکتهای دانش بنیان زیرساختی قانونی می خواهد که این مهم از رهگذر قانون جهش تولید دانش بنیان محقق شده است تا ضمن نقش آفرینی در تحقق اقتصاد دانش بنیان در چارچوب فعالیتهای پژوهش و توسعه به تکنولوژی روز مجهز شوند.
وی افزود: ناظر به این دغدغه، برای نخستین بار در کشور، مفهوم اعتبار مالیاتی در کشور گنجانده شد که طی آن، شرکت ها متناسب با هزینه ای که در بحث پژوهش و توسعه خود داشته اند، اعتبار مالیاتی می گیرند و پارسال ۱.۴ همت اعتبار مالیاتی به شرکت ها تخصیص داده شده است.
به گفته باقری، شرکت هایی که قراردادهای پژوهش و توسعه با دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و شرکتهای دانش بنیان داشته باشند هم معادل هزینه کردشان اعتبار مالیاتی می گیرند و در واقع از رهگذر این قانون، تا حد قابل توجهی مسئله شکاف صنعت و دانشگاه هم رفع خواهد شد.
سومین ابزار حمایتی که از جانب باقری طرح شد، به مسئله همایش ملی هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنایع مرتبط بود و آن پیوند شرکتهای بزرگ با شرکتهای دانش بنیان بود. وی در توضیح آن اظهار داشت: درصورتیکه شرکتهای بزرگ -یعنی شرکت هایی که سرمایه ثبتی حداقل ۳۳۵ میلیاردی دارند و یا بورسی هستند- اقدام سرمایه گذارانه ای در چارچوب طرح تجاری سازی، پژوهش و توسعه، تکمیل زنجیره ارزش و.... در شرکتهای دانش بنیان داشته باشند، ۳۰ تا ۱۰۰ درصد اعتبار مالیاتی دریافت می کنند.
توسعه زیرساخت آخرین مولفه ای بود که دبیر شبکه ملی مدیران پژوهش و توسعه و نوآوری کشور بر آن تصریح کرد و اضافه کرد: درصورتیکه شرکتهای بزرگ زیرساختی را با هدف توسعه فناوری در چارچوب مثلاً یک لابراتوار مرجع در یکی از دانشگاه ها و پارک های علم و فناوری ایجاد کنند، معادل هزینه کرد برای این زیرساخت اعتبار مالیاتی دریافت خواهند کرد.
محمد موسی زاده، مدیرعامل پژوهش و فناوری اقتصاد دیجیتال، هم طی سخنانی اظهار داشت: در این همایش که با حضور صنایع بالغ دارای فرصت برای حوزه هوش مصنوعی و هوشمندسازی و همینطور شرکتهای دانش بنیان و فناور این حوزه برگزار می شود، ضمن درنظر داشتن فرصت های ناشی از هوش مصنوعی و هوشمندسازی، به مسایل و اولویت هایی همچون ناترازی انرژی، موضوعات زیست محیطی، مسایل در ارتباط با امنیت و ایمنی صنعتی، الزامات حاکمیتی و تنظیم گری هوش مصنوعی و سایر مباحثی که صنایع و کسب و کارها در راه هوشمندسازی با آن مواجهند، پرداخته می شود.
شناسایی چالش ها و مسایل صنایع بالغ و همینطور شرکتهای دانش بنیان و فناور در راه توسعه بازار این حوزه هم از دیگر محورهای برگزاری این همایش به حساب می آید.
مدیرعامل صندوق فناوری های نوظهور دیجیتال تصریح کرد: در این همایش ضمن سخنرانی کلیدی افراد فعال در حوزه سیاست گذاری و همینطور صنایع بالغ کشور، زمینه برگزاری پنل های تخصصی، عرضه فضای نمایشگاهی به شرکتهای دانش بنیان و فناور و حضور در جلسات مذاکره B۲B فرصتی مناسب برای توسعه این حوزه فراهم خواهد شد.
گفتنی است همایش ملی هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنایع به همت صندوق پژوهش و فناوری اقتصاد دیجیتال و حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، شبکه مدیران پژوهش و توسعه و نوآوری ۲۸ بهمن ماه در مرکز همایش های بین المللی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار می گردد.

1403/11/16
09:27:48
0.0 / 5
25
تگهای خبر: امنیت , دیجیتال , شبكه , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
سی دس دریا