تنها 10 درصد از شرکت های دانش بنیان توسط زنان مدیریت می شود
سی دی دریا: به گزارش سی دی دریا، مشاور معاونت علمی در امور بانوان از برنامه های ویژه معاونت علمی برای افزایش مشارکت زنان در شرکتهای دانش بنیان و توانمندسازی آنان در پست های مدیریتی اطلاع داد.
به گزارش سی دی دریا به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، نمایشگاه «زنان ایرانی، قصه های نانوشته» با مشارکت دفتر امور بانوان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان و با حضور مقامات عالی رتبه و سفرای خارجی، فرصتی طلایی برای به نمایش گذاشتن توانمندی های بانوان کارآفرین و فناور فراهم آورد و راهی نوین برای افزایش مشارکت آنان در زیست بوم نوآوری کشور گشود.
این نمایشگاه که روز گذشته ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ برگزار شد بعنوان فرصتی برای معرفی و تجلیل از دستاوردهای زنان ایرانی در زمینه های مختلف، تلاش داشت تا با تشکیل فضایی برای تبادل تجربیات و معرفی الگوهای موفق، بخشی از توانمندی های زنان ایرانی را به نمایش بگذارد. همچنین، این رویداد فرصتی برای ایجاد شبکه ای از زنان موفق بود که می توانند با همکاری یکدیگر، گامهای بلندتری را در جهت پیشرفت جامعه بردارند.
خدیجه جدا، مشاور بانوان معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، با تأکید بر نقش بی بدیل زنان در طول تاریخ ایران، اظهار داشت: زنان ایرانی در تمامی مقاطع و دوره های تاریخ پرشکوه سرزمین ایران، پا به پای مردان غیور و پرکار آن برای پیشرفت و توسعه جامعه کوشیده اند. این نقش بی بدیل، در دنیای امروز، با توسعه فرصت های کار و فعالیت، تحولی چشم گیر پیدا کرده است.
وی اضافه کرد: زنان ایرانی در سالهای اخیر در زمینه های مختلف فناوری، همچون هوش مصنوعی، زیست فناوری، فناوری های نانو و برنامه نویسی، پیشرفت های قابل توجهی داشته اند. این دستاوردها با بهره بردن از امکانات جدید و حمایت های ساختاری در کشور، بیشتر از گذشته به ثمر نشسته است. در حالیکه خیلی از کشورها با چالش های شکاف جنسیتی در این زمینه ها روبه رو هستند، ایران توانسته است زنان را بشکلی مؤثرتر در زیست بوم نوآوری گنجانده و آنها را به نقش آفرینی در زمینه های علمی، فرهنگی، اقتصادی، ورزشی، سیاسی و اجتماعی تشویق کند. با این وجود، این دستاوردها و حضور فعال زنان، به اندازه ای که باید، معرفی و تبیین نشده و همچنان قصه های نانوشته ای وجود دارد که نیازمند بازبینی و روایت مجدد هستند.
جدا با اشاره به حضور شرکتهای دانش بنیان و کشورهای خارجی در این رویداد، اظهار داشت: در این نمایشگاه، ۱۳ شرکت دانش بنیان و حوزه خلاق، دستاوردهای خویش را در حوزه های مختلف همچون هوش مصنوعی، بهداشت و درمان، دارو، صنایع خلاق، انیمیشن و سایر موارد به نمایش گذاشتند. همینطور حدود ۱۷ کشور در این اجلاس شرکت نمودند که نشان دهنده اهمیت بین المللی این رویداد است.
مشاور امور بانوان معاونت علمی با اشاره به آمار فعلی مشارکت زنان در مدیریت شرکتهای دانش بنیان گفت: هم اکنون، تنها حدود ۱۰ درصد از شرکتهای دانش بنیان توسط زنان مدیریت می شوند. این رقم، باآنکه نشان دهنده حضور زنان در این حوزه است، اما به هیچ وجه متناسب با ظرفیت واقعی آنان نیست. هدف گذاری ما، عبور از این مقدار و حرکت بسمت یک زیست بوم نوآوری است که در آن جنسیت، مانعی برای مدیریت و تصمیم گیری نباشد.
جدا در پایان، با تکیه بر اهمیت ارتقاء سهم زنان در اقتصاد دانش بنیان، اظهار داشت: در شش ماه گذشته، نشست های تخصصی و هم اندیشی با مدیرعامل های زن شرکتهای دانش بنیان، فناور و نوآور برگزار شده است.
او همینطور از برنامه ریزی برای برگزاری جلسات مستمر با شرکتهای نوپا و خلاق که مدیریت آنها با زنان است، اطلاع داد و اضافه کرد: مشکلات این شرکت ها شناسایی شده و درحال تدوین و اجرای سیاستهای حمایتی برای افزایش مشارکت زنان و ارتقاء آنان در سطوح تصمیم گیری هستیم. همچنین، برنامه هایی برای ایجاد شبکه های توانمندسازی و منتورینگ به منظور پشتیبانی از زنان در راه رهبری در نهادهای فناورانه و علمی در دست اقدام است.
منبع: سی دی دریا
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب