سی دی دریا
با تولید فرومون های حشرات؛

حذف آفات باغات با یک محصول ایران ساخت امکان پذیر شد

حذف آفات باغات با یک محصول ایران ساخت امکان پذیر شد

یک شرکت دانش بنیان توانست با تولید فرومون های جنسی حشرات به مبارزه با آفات باغی بپردازد و کیفیت محصولات کشاورزی را ارتقا دهد.



به گزارش سی دی دریا به نقل از معاونت علمی و فناوری، اکبر دادرس مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان با اشاره به اینکه توانسته ایم به دانش تولید فرومون های جلب کننده آفات دست پیدا نماییم، اظهار داشت: این محصولات دانش بنیان نوعی مبارزه سبز با آفات باغی است و الان ۹ محصول ساخته شده که به ارتقاء کیفیت محصولات کشاورزی کمک کرده است.
وی با اشاره به اینکه فرومون ها موادی هستند که از حشره ماده ترشح می شوند و جنس نر را به سمت خود جذب می کنند، اظهار داشت: از این تکنیک برای پیش آگاهی زمان سم پاشی استفاده می شود.
به گفته مدیر شرکت، از فرومون هایی که در این شرکت ساخته شده میتوان به فرومون جلب کننده پروانه کرم سرشاخه خوار هلو، فرومون جلب کننده پروانه کرم خوشه خوار انگور و فرومون جلب کننده پروانه کرم سیب اشاره نمود.
دادرس افزود: همینطور فرومون جلب کننده پروانه کرم جوانه خوار بلوط، فرومون جلب کننده پروانه کرم آلو، فرومون کرم ساقه خوار برنج، فرومون جلب کننده آفت کرم خراط (پروانه فری)، فرومون جلب کننده پروانه کرم غوزه پنبه و فرومون جلب کننده پروانه مینوز گوجه فرنگی هم از موارد دیگر هستند.
وی اظهار داشت: از این فرومون ها برای مبارزه مستقیم با آفات، تعیین زمان مبارزه شیمیایی با آفات بعد از به دست آوردن پیک جمعیت، تعیین قلمرو و پراکنش حشرات یک منطقه و مطالعات فونستیکی استفاده می شود.
مدیر شرکت افزود: از فرومون مینوز گوجه فرنگی ضد آفت گوجه فرنگی یا توتا ابسلوتا که مهم ترین آفت گوجه فرنگی است، استفاده می شود. از فرومون مینوز گوجه فرنگی معمولاً در گلخانه ها و همینطور در مزارع به میزان یک الی دو تله در هر هکتار استفاده می شود؛ داخل هر تله که به شکل دلتا است یک چسب و یک کپسول فرومونی قرار دارد.
وی اضافه کرد: مدت ۳۰ تا ۴۵ روز زمان نیاز است تا فرومون، حشره را به سمت خود جذب نماید. با آماربرداری از تعداد حشرات به دام افتاده میتوان بهترین زمان سم پاشی را پیدا کرد، با این تکنیک میتوان کمترین تعداد سم پاشی را داشته و همینطور با افزایش تله ها به شکل شکار انبوه عمل کرده و حتی از پاشیدن سم اجتناب کرد که در این صورت میتوان محصولات سالم تری به دست آورد.
دادرس با اشاره به اینکه یکی از جنبه های فناوری کشاورزی مدرن که توجه متخصصان و پژوهشگران محیط زیست را به خود جلب کرده است آفت کش ها هستند، اظهار داشت: سموم شیمیایی همچون آفت کش هایی است که در مزارع و باغات کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد و یکی از علل اصلی بروز برخی بیماری ها در انسان به حساب می آیند.
وی اضافه کرد: نمونه های خارجی این محصول به خاطر این که زمان طولانی طی می شود تا محصول به دست مصرف کننده برسد بابت همین قابلیت جذبشان کاسته می شود، ضمن این که نمونه های خارجی قیمت بیشتری هم دارند. این محصولات توانسته اند صرفه جویی ارزی خوبی به همراه داشته باشند همینطور به کشور افغانستان، قرقیزستان و ترکیه به میزان محدودی صادرات انجام شده است.


منبع:

1400/10/12
22:57:09
0.0 / 5
738
تگهای خبر: فناوری , كیفیت , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
سی دس دریا