سی دی دریا
با حضور معاون وزیر علوم؛

دستگاه خشک کن انجمادی ویژه مواد غذایی رونمایی گردید

دستگاه خشک کن انجمادی ویژه مواد غذایی رونمایی گردید

پژوهشگران موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی موفق به تولید دستگاه خشک کن انجمادی ویژه مواد غذایی شدند که توسط معاون وزیر علوم رونمایی گردید.



به گزارش سی دی دریا به نقل از موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، دکتر پیمان صالحی معاون پژوهشی وزیر علوم در حاشیه بازدید از موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی از دستگاه خشک کن انجمادی مواد غذایی که برمبنای نیاز صنعت غذای کشور طراحی و تولید شده، رونمایی نمود.
دکتر سید مهدی میرزابابایی مدیر گروه طراحی ماشین آلات مواد غذایی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در این مراسم اظهار داشت: سالیانه حدود ۳۵ درصد محصولات کشاورزی بصورت ضایعات هدر می روند که صنایع تبدیلی با جلوگیری از ضایع شدن محصولات کشاورزی می تواند حجم ضایعات کشاورزی را به حدود ۱۰ درصد در سال کاهش دهند.
وی افزود: خشک کردن محصولات غذایی می تواند در کاهش ضایعات کشاورزی تاثیر شایان توجهی داشته باشد. این صنعت در خیلی از زمینه ها همانند تولید میوه خشک در مقیاس خانگی قابلیت پیاده سازی دارد، بدین جهت می تواند به سرعت در میان کشاورزان گسترش یابد.
میرزابابایی با اعلان اینکه کاربرد اصلی دستگاه خشک کن انجمادی خشک کردن و افزایش عمر ماندگاری محصولات غذایی است، اضافه کرد: هم اکنون بهترین روش برای افزایش زمان ماندگاری محصولات روش خشک کردن انجمادی است چونکه کیفیت محصولات خشک شده در این روش بطور قابل توجهی نسبت به سایر روش های خشک کردن بهبود می یابد.
در ادامه دکتر محسن حیدری عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و مجری این طرح پژوهشی نیز در این رابطه اظهار داشت: عملیات خشک کردن انجمادی در دمای پائین و محیط خلاء اتفاق می افتد که علاوه بر حذف کامل رطوبت مواد غذایی، عطر، طعم، رنگ و ظاهر محصول حفظ می شود و مواد مغذی حساس به حرارت حداقل لطمه را متحمل می شوند.
وی اضافه کرد: این مساله موجب افزایش قابل توجه عمر نگهداری محصولات خشک شده به روش انجمادی می شود و همین طور به سبب این که تمام پروسه در حالت جامد اتفاق می افتد از چروکیدگی و تغییرات ساختاری در محصول جلوگیری شده به طوریکه بافت آن ساختاری کاملا متخلخل دارد و پس امکان جذب مجدد رطوبت را فراهم می آورد.
وی با اعلان اینکه این دستگاه برای محصولات گوشتی طراحی و تولید شده است بیان کرد: هم اکنون با در اختیار داشتن دانش طراحی آن امکان طراحی و ساخت برای سایر محصولات غذایی در مقیاس های مختلف وجود دارد.
حیدری با اعلان اینکه طراحی دستگاه به شکلی است که تا ۳۵ درصد هزینه های ساخت را می کاهد اظهار داشت: تفاوت دستگاه حاضر با نمونه موجود در این است که این دستگاه بر طبق خشک کردن طیف گسترده ای از مواد غذایی طراحی شده در صورتیکه نمونه های موجود یا در مقیاس آزمایشگاهی هستند و یا برای کاربردهای عمومی طراحی شده و مشخصات فنی آن در خیلی اوقات بیشتر از حد نیاز بوده و همین عامل موجب گران شدن آنها می شود.
مجری این طرح پژوهشی در مورد تعدادی از خاصیت های نمونه تولید شده در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی بیان کرد: مدت زمان خشک شدن در نمونه تولید شده نسبت به سایر نمونه ها تا ۵۰% کم شده و دستگاه تولید شده توان منجمد سازی مواد غذایی را تا دمای -۴۰oC در مدت زمان سه ساعت را دارد.
عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اظهار داشت: قیمت دستگاه تولید شده در حدود یک چهارم قیمت دستگاه های موجود در جهان است که تولید آن در داخل کشور منجر به صرفه جویی ارزی خواهد شد.
حیدری اظهار داشت: باتوجه به اجرای موفقیت آمیز این طرح فناورانه، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی این توانایی را دارد که طراحی و ساخت این دستگاهها را برای سایر محصولات غذایی در مقیاس های آزمایشگاهی، نیمه صنعتی و صنعتی به انجام رساند.

1400/12/01
12:51:41
0.0 / 5
660
تگهای خبر: دستگاه , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
سی دس دریا