سی دی دریا

نخستین عکس تاریخ از یک سیاه چاله، به دست هوش مصنوعی اصلاح گردید

نخستین عکس تاریخ از یک سیاه چاله، به دست هوش مصنوعی اصلاح گردید

سی دی دریا: نخستین تصویر از یک سیاه چاله که ابرسیاه چاله موجود در مرکز کهکشان «مسیه ۸۷» است، با یک الگوریتم جدید هوش مصنوعی اصلاح گردید.


به گزارش سی دی دریا به نقل از ایسنا، تصویر ابرسیاه چاله واقع در قلب کهکشان مسیه ۸۷ بوسیله ی یک برنامه یادگیری ماشینی آموزش دیده بر روی مدلهای سیاه چاله ارتقا یافت.
در واقع این سیاه چاله کلان جرم دوردست، بعد از اعمال تغییرات و اصلاحات بوسیله ی یک ابررایانه، حالا واضح تر به نظر می آید.
این «دونات نارنجی تار» که در نخستین تصویر از یک سیاه چاله که تابحال گرفته شده است، مشاهده می شود، حالا با کمک فناوری یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی به یک «حلقه طلایی نازک» تبدیل گشته است.
بازتعریف این تصویر از ابرسیاه چاله واقع در قلب کهکشان مسیه ۸۷(M۸۷) می تواند به درک بهتر خصوصیت های آن کمک نماید و همینطور می تواند به سیاه چاله واقع در قلب کهکشان خودمان، یعنی کهکشان راه شیری هم تعمیم یابد.
تصویر تاریخی ابرسیاه چاله M۸۷ معروف به *M۸۷ توسط تلسکوپ افق رویداد (EHT) گرفته و در سال ۲۰۱۹ برای عموم رونمایی گردید. داده های ایجاد این تصویر توسط EHT طی چند روز در سال ۲۰۱۷ جمع آوری شد.
تلسکوپ افق رویداد شبکه ای از هفت تلسکوپ در سرتاسر جهان است که یک تلسکوپ به اندازه زمین ایجاد می کند، اما برخلاف قدرت رصد ترکیبی آن، هنوز هم شکاف هایی در داده هایی که جمع آوری می کند، مانند قطعات گمشده یک پازل وجود دارد.
در سمت چپ، تصویر معروف ابرسیاه چاله M۸۷ است که برای نخستین بار در تاریخ در سال ۲۰۱۹ منتشر گردید. در سمت راست تصویر جدیدی از این ابرسیاه چاله است که توسط الگوریتم هوش مصنوعی PRIMO با استفاده از همان مجموعه داده ها بوجود آمده است.

1402/01/25
12:15:08
0.0 / 5
488
تگهای خبر: آموزش , شبكه , فناوری , هوش مصنوعی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
سی دس دریا