سی دی دریا

اعلام جزئیات دسته بندی شرکت ها

اعلام جزئیات دسته بندی شرکت ها

به گزارش سی دی دریا، رئیس مرکز پشتیبانی از شرکتهای دانش بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری با اشاره به دسته بندی و رتبه بندی جدید دانش بنیان ها، اظهار داشت: آئین نامه جدید ارزیابی دانش بنیان ها بر پشتیبانی از فعالیتهای نوآورانه با هدف ایجاد اقتصاد مبتنی بر دانش و نوآوری با نقش آفرینی همه بازیگران تاکید دارد.


به گزارش سی دی دریا به نقل از ایسنا دکتر رضا اسدی فرد امروز در نشست خبری "معرفی نظام جدید ارزیابی دانش بنیان ها" که در محل ساختمان معاونت علمی برگزار شد، با تکیه بر آئین نامه جدید ارزیابی دانش بنیان ها که در آن این شرکت ها به ۳ دسته نوپا، نوآور و فناور تقسیم بندی شده اند، اضافه کرد: در مدل فعلی شاخصهای ارزیابی برای همه شرکت ها شامل شرکتهای نوپا، متوسط، بزرگ، تولیدی و خدماتی حدودا یکسان است و ارزیابی شرکت ها در دوره های دو ساله و به صورت مقطعی لحظه ای صورت می گیرد و مسیر رشد طی شده توسط شرکت در طول زمان در ارزیابی ها و حمایت ها در نظر گرفته نمی شود.
وی اظهار نمود: مدل ارزیابی فعلی صرفاً بر مبحث سطح پیچیدگی فناوری تمرکز دارد و نسبت به مطلوبیت های ملی مانند ایجاد ارزش افزوده اقتصادی و اشتغال آفرینی و ارتقای بهره وری حدودا بی تفاوت است، ضمن آنکه در نظام فعلی از مشارکت سایر بازیگران زیست بوم همچون ستادهای توسعه فناوری و پارک های فناوری استفاده نمی شود.
اسدی فرد، راهبرد اصلی در رویکرد جدید ارزیابی دانش بنیان ها را بر ارزیابی فناوری و تسلط بر فرآیند توسعه محصول دانست و تصریح کرد: در آئین نامه جدید تغییر رویکرد از حمایت عمومی و یکسان از همه شرکت ها به حمایت هوشمند بر مبنای نقشه راه رشد از هر شرکت صورت گرفته و بر این اساس حمایت های پایه در این آئین نامه شامل اعطای برند دانش بنیان، معرفی به صندوق ها برای تسهیلات محدود، امریه سربازی و استمرار در کاربری مسکونی و حمایت های خاص شامل تولید بار اول، اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه و سرمایه گذاری، حضور در کنسرسیوم ها و پروژه های بزرگ و تسهیلات بزرگ می شود.

رئیس مرکز پشتیبانی از شرکتهای دانش بنیان معاونت علمی ضمن اشاره به تعریف دسته بندی جدید شرکتهای دانش بنیان، توضیح داد: شرکتهای نوپا، شرکتهای فعال در حوزه تحقیق، طراحی و توسعه محصولات و خدمات فناورانه به بلوغ نرسیده اند و شرکتهای نوآور شرکت هایی هستند که حداقل یک محصول در لیست کالا و خدمات دانش بنیان داشته باشند و سهم فروش دانش بنیانی آنها کمتر از کل فروش شرکت از ۵۰ درصد باشد.
به نقل از ایشان، شرکت فناور شرکتی است که حداقل یک محصول و یا خدمت فناورانه دارد و سهم فروش دانش بنیان آنها از کل فروش شرکت حداقل ۵۰ درصد باشد.
اسدی فرد ضمن اشاره به شاخصهای ارزیابی در آئین نامه جدید، اظهار داشت: سهم نیروی انسانی تحقیق و توسعه از کل نیروی انسانی شرکت، میزان جذب سرمایه از شرکتهای بزرگ تخصصی حوزه خود و یا نهاد مالی و میزان سرمایه گذاری از شاخصهای عمومی ارزیابی به حساب می آید.
او همینطور از در نظر گرفتن نظام رتبه بندی سالانه در آئین نامه جدید اطلاع داد و خاطرنشان کرد: شرکتهای نوپا و نوآوری در رتبه های الف (رشد بالا)، رتبه ب (نرخ رشد متوسط) و رتبه ج (نرخ رشد پایین) رتبه بندی می شوند.
وی ادامه داد: شرکتهای دانش بنیان فناور هم بر مبنای ۱۰۰ شرکت و هزار شرکت برتر رتبه بندی می شوند.




منبع:

1402/05/03
08:18:07
0.0 / 5
394
تگهای خبر: بازی , خدمات , فروش , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
سی دس دریا