سی دی دریا
رییس سازمان توسعه همكاری های علمی و فناورانه بین المللی:

آیت الله رییسی پرچم دار دیپلماسی فناوری در کشور بود

آیت الله رییسی پرچم دار دیپلماسی فناوری در کشور بود

به گزارش سی دی دریا، رئیس سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بین المللی اظهار داشت: به جرات میتوان اظهار داشت که پرچم دار دیپلماسیِ فناوری درکشور ابتدا شخص رئیس جمهور شهیدمان بود و به خوبی فرصت های جدیدی را خلق کردند.



امیر حسین میرآبادی در گفت و گو با خبرنگار مهر، درباره ی نقش شهید آیت الله رئیسی در توجه به حوزه علم و فناوری کشور در تعاملات بین المللی توضیح داد و اظهار داشت: یکی از موضوعات اولویت دار رییس جمهور شهید در همه تعاملات خارجی، حوزه «علم و فناوری» بود و حدودا هیچ سفری را به خاطر نداریم که این مساله را پیگیری و یا زمینه توسعه همکاریهای علم و فناوری ایران با کشور میزبان را ایجاد نکرده باشند. شاید به جرأت بتوان اظهار داشت که پرچم دار دیپلماسیِ فناوری در کشور ابتدا شخص آقای رییس جمهور شهیدمان بود که به خوبی فرصت های جدیدی را خلق می کردند.
نقش پررنگ آیت الله رئیسی در ایجاد زمینه حضور دانش بنیان ها در خارج
رئیس سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بین المللی اضافه کرد: ما حدودا در تمام سفرهای رییس جمهور چه آن هایی که بصورت مستقیم حضور داشتیم و چه آن سفرهایی که محتواهایی را در اختیارشان می گذاشتیم، بهره خیلی خوبی را از ظرفیت تعاملات بین المللی در سطح رؤسای دولت ها شاهد بودیم. به عنوان مثال در بعضی سفرها، پیشنهاد اعطای هدیه فناورانه را داشتیم که خیلی مورد استقبالشان قرار می گرفت چونکه نماد توانمندی های فناوری و توان دانش بنیان های کشور بود که در عالی ترین سطح ممکن ارائه می شد. این شرایط موجب می شد که زمینه حضور شرکت های دانش بنیان در بازار آن کشور فراهم و فرصت های صادراتی جدیدی تعریف شود.
توصیه به میهمانان خارجی برای بازدید از خانه فناوری و نوآوری
میرآبادی با بیان این مطلب که یکی دیگر از کارهایی که آیت الله رئیسی انجام می دادند سفارش به میهمانان خارجی خود برای بازدید از خانه فناوری و نوآوری تهران بود، اظهار داشت: به عنوان مثال سال قبل رییس جمهور کوبا به سفارش آقای رییس جمهور به خانه نوآوری و فناوری آمدند و یک بازدید نسبتاً مفصلی را داشتند و گفتگوی بسیار خوبی هم شکل گرفت. همین طور در مسافرت رییس جمهور به کوبا یک تنوع خوبی در عرصه همکاریهای فناوری بین و کوبا بوجود آمد.
پیگیری مجدانه رییس جمهور در ارتباطات بین المللی فناورانه
وی افزود: در گذشته همکاری هایمان با کوبا تنها معطوف به حوزه زیست فناوری با یک مؤسسه خاص بود و سایر حوزه ها مغفول مانده بود و حتی طرف کوبایی آگاهی زیادی نسبت به ظرفیتهای دانش بنیان ایرانی حتی در همان حوزه زیست فناوری نداشت. فرصت و بستری که رییس جمهور فراهم نمود، موجب شد این فضا شکل بگیرد و در نمایشگاه توانمندی های صادراتی که میزبان هیأتی از کوبا بودیم، شاهد بودیم که در موضوعات مختلف گفت و گوها در عرصه فناوری کشاورزی، دام و طیور، صنایع غذایی، دارو و حتی در عرصه انرژی های تجدیدپذیر شکل گرفت. اینها تماماً فضاسازی و فرصت هایی بود که شخص رییس جمهور با پیگیری مجدانه خود به وجود آورده بودند.
توجه رییس جمهور به پررنگ بودن دانش بنیان ها در تعاملات بین المللی
رئیس سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بین المللی ضمن بیان این که در مسافرت نخست وزیر سوریه به ایران، مجدد به سفارش آیت الله بازدیدی را از خانه نوآوری و فناوری تهران داشتند، اظهار داشت: رییس جمهور در مسافرت خود به پاکستان و سریلانکا یک جمع بندی خوبی برای توسعه همکاریهای علمی و فناوری با هر دو کشور داشتند و وقتی بلا فاصله از این سفر برگشتند، دفتر ریاست جمهوری ابلاغ هایی را درباب همکاریهای فناورانه با این دو کشور را به معاونت علمی داشت. پس توجه خاص ایشان به این حوزه موجب شد که ما در سال قبل شاهد پررنگ بودن دانش بنیان ها در تعاملات بین المللی و افزایش قابل توجه صادرات دانش بنیان ها باشیم و بدون تعارف و بدون ملاحظه باید بگویم که منشأ اصلی آنها شخص رییس جمهور شهید بود.
آیت الله رئیسی از فرصت های توسعه صادرات دانش بنیان حمایت می کرد
میرآبادی با اشاره به تاکید ویژه رییس جمهور بر تنوع بخشی به سبد صادراتی کشور، اشاره کرد: در عرصه تنوع بخشی یکی از بخشهایی که به خوبی می تواند ایفای نقش کند، دانش بنیان ها هستند و پس هر اقدامی که به عنوان فرصت های توسعه صادرات دانش بنیان وجود داشت، از طرف رییس جمهور حمایت و پیگیری می شد. در جلسه نظارت ستادی معاونت علمی، ایشان ۲ نکته را در عرصه صادرات محصولات دانش بنیان بصورت جدی مورد تاکید قرار دادند یکی افزایش پایگاه های صادراتی و دیگری این بود که کار شرکتها را تا آخر پیگیری کنید.
تاکید رییس جمهور بر پیگیری کار شرکت های دانش بنیان تا زمان تحقق صادرات
وی در آخر اظهار داشت: جمله دقیق تر شهید رئیسی در جلسه نظارتی معاونت علمی دقیقاً این بود: «آن هایی که وارد عرصه بین الملل و صادرات می شوند، صرف این که شما یک طرف خارجی به دانش بنیان ایرانی معرفی کنید، کار اینجا تمام نمی گردد. باید دست شرکت را بگیرید و تا مرحله آخر از او حمایت کنید تا صادرات دانش بنیان محقق شود.»

1403/03/04
17:08:25
0.0 / 5
586
تگهای خبر: ارتباطات , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
سی دس دریا