سی دی دریا

دستیابی ایران به فناوری اکتشاف در عمق بیشتر از 2000 متری دریا

دستیابی ایران به فناوری اکتشاف در عمق بیشتر از 2000 متری دریا

به گزارش سی دی دریا، رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی از ساخت دستگاهی برای اکتشاف در عمق ۲۱۲۰ متری در دریا اطلاع داد و اظهار داشت: فناوری این دستگاه فقط در اختیار ۱۴ کشور دنیاست.



به گزارش سی دی دریا به نقل از پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی، مرتضی توکلی ماهیت فعالیتهای دریایی را مستلزم پژوهش و عملیات اندازه گیری ‏شاخصه های مختلف در دریا بیان کرد و اظهار داشت: انجام تحقیقات دریایی در دریاهای جنوب و شمال کشور امری بسیار پرهزنیه ‏است و پژوهشگاه با توجه به رسالت خود، با انجام برنامه هایی در قلمرو پژوهشی، فناوری، آموزشی، ترویج علوم دریایی، ‏سیاست پژوهشی و خدمات علمی به نیازهای ملی و بین المللی در زمینه اقیانوس شناسی و علوم جوی، پاسخ می دهد.‏
وی اضافه کرد: این پژوهشگاه بعنوان حوزه علمی توسعه دریامحور حسب رسالتی که دارد تلاش کرده است به مقدار توان ‏خود، برای استحصال محورهایی که افق برنامه را روشن می سازد تلاش کند.
توکلی اظهار نمود: توسعه ‏دریامحور و اقتصاد دریاپایه یک مبحث فرابخشی است و برای اجرای بخش های آن، دستگاههای مختلفی درگیرند. اگر ۱۰ تا ‏‏۲۰ درصد توان دستگاههای ذی ربط برای پیشبرد برنامه های توسعه دریامحور زیر یک مجموعه مشترک و واحد هدف گذاری شود، امکان حصول و دسترسی به نتایج ملموس، میسرتر می شود.‏
وی در ادامه خاطرنشان کرد: آن چه بعنوان خلأ اساسی در این عرصه میتوان بیان کرد فقدان یک سازمان فرابخشی اقیانوسی و ‏دریایی است که می تواند به یکپارچه سازی سیاستگذاری ها، پیشگیری از باردیگر کاری ها و هدفگذاری مشترک برپایه ‏برنامه، کمک نماید. همچنان که مقام معظم رهبری تاکید دارند بخش اقتصاد دریامحور ظرفیت رشد اقتصادی دوبرابر ظرفیت ‏اقتصاد خشکی را دارد.
توکلی اعتقاد دارد که هزینه حمل و نقل در دریا نسبت به خشکی بسیار ارزان تر است. کشت دریایی و خوراک های دریایی ‏می تواند امنیت غذایی ما را تأمین کند و در مبحث انرژی بسیار به کشور کمک نماید. و همینطور در مبحث پزشکی و فرآورده های دارویی و گردشگری، در اقتصاد کشور تأثیرگذار باشد و کمک نماید.
رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی به مدیریت فرابخشی و راهبری در توسعه دریامحور اشاره نمود و در ادامه ضمن تاکید بر لزوم وجود یک سازمان ‏فرابخشی و حاکمیتی اظهار نمود: با عنایت به اینکه ۵۸۰۰ کیلومتر مرز دریایی داریم، گردشگری دریایی چه مقدار اهمیت و ‏اولویت دارد؛ جزایر خوبی که در خلیج فارس وجود دارد که بعضی از آنها جزو دارایی های ژئوپلیتیکی کشور محسوب ‏می شوند که فقط با گردشگری دریایی میتوان اهمیت ملی آن برجسته و نمایان شود؛ در حوزه میراث زیر آب، در سیراف، ‏بوشهر، بندرعباس و…تمدن غنی ای داریم.
ضرورت اختصاص بودجه کافی برای مأموریت های پژوهشی
توکلی اظهار داشت: پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم ‏جوی عمده بودجه ای که دریافت می کند ضعیف است. بنابراین قدرت مانور سازمانی وجود ندارد و توجیه کردن نهادهای مسئول ‏برای دریافت هزینه های تحقیقاتی و در ارتباط با رسالت های پژوهشگاه مشکل است و صرفا هزینه های جاری بعنوان بودجه ‏منظور می شود.‏
وی قابلیت و توانمندی پژوهشگاه را بالا توصیف کرد و اضافه کرد: ما در شروع سالجاری در عمق ۲۱۲۰ متری برداشتی انجام ‏دادیم که تنها ۱۴ کشور دنیا این توانایی را دارند. این توانمندی بسیار حیاتی است؛ چون که دستگاه مورد نظر را در کشور ‏ساختیم و تجربه زیسته و دانش خاص آنرا کسب کردیم.
رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی اظهار داشت: این مرکز پژوهشی برپایه تقاضای سایر دستگاه ها می تواند توانمندی خویش را عرضه و رشد ‏کند. این توانمندی وجود دارد که با استفاده از متخصصین پژوهشگاه و خارج از پژوهشگاه برپایه یک کار گروهی و ‏جمعی فعالیت نموده و به ظرفیت سازی کمک نماییم. همینطور در حوزه ربات های زیردریایی (‏ROV‏) می توانیم اقداماتی مهم ‏داشته باشیم، اما احتیاج به حمایت داریم.


منبع:

1403/08/28
08:54:58
0.0 / 5
50
تگهای خبر: آموزش , امنیت , خدمات , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
سی دس دریا