اتصال احیای بینایی با چشم بیونیكی كه به مغز
پژوهشگران استرالیایی چشم بیونیكی ابداع نموده اند كه بطور مستقیم به تراشه در مغز متصل می شود و قدرت بینایی افراد نابینا را احیا می كند. آنها قصد دارند این فناوری را روی یك انسان آزمایش نمایند.
به گزارش خبرگزار ی مهر به نقل از دیل میل، پژوهشگران تصمیم دارند یک چشم بیونیک را بطور آزمایشی در انسان ایمپلنت کنند. البته آماده سازی و تحقیقات برای انجام این عمل از حدود ۱۰ سال قبل شروع شده است. پژوهشگران دانشگاه موناش در استرالیا ایمپلنت های بی سیمی ابداع نموده اند که روی سطح مغز قرار می گیرند و قدرت بینایی افراد نابینا را احیا می کند.
این فناوری سیستم بینایی بیونیک جناریس(Genaris bionic vision system) نام دارد و شامل گجتی است که روی سر قرار می گیرد و مجهز به دوربین و فرستنده بی سیم، یک واحد پردازنده بصری و نرم افزار و همین طور کاشی های کوچک ۹ در ۹ میلی متر است که در مغز ایمپلنت می شوند. دوربین این سیستم از صحنه های اطراف فیلمبرداری می کند و آنرا به پردازنده بصری می فرستد تا اطلاعات آن استخراج و به فرستنده منتقل شود. در مرحله بعد اطلاعات به دست آمده به مداری پیچیده در هر ایمپلنت ارسال و به الگویی از پالس های الکترونیکی تبدیل می شود که با بهره گیری از میکروالکترودها مغز را تحریک می کنند. بگفته پژوهشگران چنین پروتزی برای افرادی کارآمد است که بینایی خودرا از دست داده اند و به تحریک الکتریکی کورتکس بینایی (منطقه ای از مغز که اطلاعات بصری را دریافت، یکپارچه و پردازش می کند) منجر می شود. آزمایشگاه این دستگاه روی گوسفند ها موفقیت آمیز بود و هیچ عوارض جانبی نداشت. هم اکنون پژوهشگران مشغول جمع آوری سرمایه برای ساخت و توزیع این ایمپلنت هستند که به زودی می توان آنرا برای درمان بیماری های دیگر همچون فلج نیز استفاده نمود. البته علاوه بر پژوهشگران استرالیایی، پژوهشگران مختلفی در سراسر جهان مشغول تحقیق درباره فناوری اتصال مغز به کامپیوتر هستند. الون ماسک نیز مشغول توسعه تراشه ای است که بتازگی آنرا در خوک ها ایمپلنت کرده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب